Torpedo protiv Ratara brani prošlogodišnji naslov, Radnički i Šokadija za treće mjesto!

0
492
  1. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „GREGAČEVIĆ – VUKADIN – RADOŠ“ VIŠKOVCI

Najstariji memorijalni turnir u Đakovštini, 26. po redu, počeo je u subotu, 10. kolovoza, prvim utakmicama u kojima su se sastali Torpedo i Šokadija te domaćin Radnički i Ratar. Ovaj prvi danj, a vjerojatno i cijeli turnir, bit će zapamćen po jednoj neobičnosti: utakmica je prekinuta u 75. minuti pri rezultatu 2:2, a dogovorom predstavnika klubova Ratar je otišao u finale, a Radnički u borbu za treće mjesto.

TORPEDO – ŠOKADIJA 3:2 (1:0)

Viškovci – Igralište Viškovci. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Kedveš. Pomoćnici: Josip Kedveš i Marko Šimić. Strijelci: 1:0 Labak (17.), 2:0 Nikolić Kovačić (50.), 2:1 Petrić (58.), 3:1 Branimir Ivanda (60:9, 3:2 Asić (78.

TORPEDO: Dolić, Beljan, Radoš, Cicvarić, Rajčević, Bračko, Nikolić Kovačić, Branimir Ivanda, Antinac, Mislav Ivanda, Labak. (Još su igrali: Slavić, Uzelac, Butor). Trener: Goran Uzelac.

ŠOKADIJA: Marijanović, Marković, Adrić, Pačarić, Asić, Mato Damjanović, Petrić, Josip Damjanović, Rendulić, Marko Damjanović, Josip Damjanović. Trener: Robert Jelinić.

Iako su nogometaši Šokadije u Viškovce stigli sa samo jedanaest igrača, poprilično su namučili favorizirane Kuševčane. Doduše, u prvom poluvremenu svoj prvijenac za Torpedo postigao je Antonio Labak za kuševčako vodstvo. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

Već u petoj minuti nastavka Stjepan Nikolić Kovičić nagovijestio je da će biti prvi kuševački topnik. Postigao je pogodak za 2:0. Međutim, Strizivojnci su bili uporni pa su golom Filipa Petrića u 58. minuti smanjili na 1:2. Ipak, kapetan Branimir Ivanda, koji igra u životnoj formi, samo dvije minute kasnije postiže pogotka za vodstvo 3:1. Do kraja utakmice Antonio Asić postiže drugi pogodak za Šokadiju što je ujedno bio i konačni rezultat utakmice. I plasman Torpeda u finale.

RADNIČKI – RATAR 2:2 (1:1) – prekid

Viškovci – Igralište Viškovci. Gledatelja: 400. 0:1 Bekić (25.), 1:1 Gudelj (26), 1:2 Bekić (50.), 2:2 Sesar (65.).

RDNIČKI: Danijel Drenjančević, Bašić, Jelečević, Majstorović, D. Mijakić, Peradinović, Erceg, Gudelj, Horvat, Sesar, Gusić. (Još su igrali: Vlajčić, Vukić, Luka Drenjančević, Zorić, Sabadi, Ereš, Kovač, Piler, Tavić).

RATAR: Galić, Jurinić, M. Tunuković, Bošnjaković, Batinić, Liščević, Florian Abramović, Mišić, Manuel Abramović, Ivan Tunuković, Bekić. (Još su igrali: Barić, Blaškić, Horvat, Antunović, Zeko). Trener: Josip Mišić.

Nogometaši Ratara bolje su tvorili utakmicu i u 25. minuti golom Deana Bekića došli u vodstvo. Međutim, samo minutu kasnije, Gudelj postiže pogodak za 1:1. U nastavku utakmice ponovo su Piškorevčani došli u vodstvo, a drugi puta golmana Drenjančevića matirao je Dean Bekić. Ipak, Viškovčani uspijevaju doći do poravnanja. U 65. minuti Sesar je postigao pogodak za 2:2. Nakon toga, igralo se još desetak minuta, a nakon toga došlo je do prekida utakmice. Dogovorom predstavnika klubova Ratar je otišao u finale, a Viškovčani u borbu za treće mjesto.

U nedjeljnom programu, u 17:00 sati, u borbi za treće mjesto sastaju se Radnički i Šokadija dok će u 20:00 sati za titulu pobjednika igrati Rekord i Ratar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here