Štefančić šokirao Jurjevčane, Vihor očekivano!

0
969

TURNIR SLOVAKA U JELISAVCU

Već tradicionalno, u kolovozu se igra Turnir Slovaka, klubova koji dolaze iz slovačkih mjesta. Deseti po redu započeo je u subotu, 10. kolovoza u Jelisavcu gdje su odigrane dvije utakmice. U prvoj je domaćini Vihor bez problema slavio protiv Željezničara iz Našičkoga Markovca rezultatom 4:1.

U drugoj utakmici odlični i borbeni Josipovčani napravili su iznenađenje pobjedivši Zrinski iz Jurjevca s minimalnih 1:0. Već u prvih deset minuta Omladinac je pokazao da želi do pobjede jer su stvorio dvije odlične prilike. U petoj minuti Dorian Hulak pobjegao je protivničkoj obrani i lob udarcem s tridesetak metaka pokušao prevariti golmana Pintarića. Međutim, prečka je spasila Jurjevčane. Samo tri minuta kasnije, Alen Stuhli uputio je udarac s dvadesetak metara, ali golman Pintarić bio je na mjestu. Zrinski je prvi puta zaprijetio u 13. minuti  kada je po lijevoj strani prošao Janik Kukučka, ubacio povratnu loptu na desetak metara, nju je preskočio Dos Santos, a Ivan Žutić pucao, međutim, golman Brandis bio je na mjestu. U 28. minuti ubačenu loptu na rub kaznenoga prostora s desne strane dočekao je  Majdiš, ali njegov udarac završava pored gola. Dvije minute kasnije Majdiš pronalazi Žutića, ali i njegov udarac završava preko gola.

U nastavku utakmice, ključni trenutak dogodio se u 52. minuti. Ispucana lopta golmana Brandisa preskočila je dvojicu jurjevskih igrača, na četrdesetak metara od gola našao se Antun Šfefančić koji lob udarcem prebacuje Pintarića i lopta završava u mreži. Nakon toga, nogometaši Zrinskoga pokušavali su doći barem do izjednačenja, ali borbeni Josipovčani sačuvali su svoju mrežu i tako napravili iznenađenje plasmanom u finale. Prema prikazanoj igri, volji i želji potpuno zasluženo. Jedino opravdanje za igrače trenera Roberta Grnje može se pronaći u umoru jer, uz svakodnevne treninge, ovo je bila odigrana šesta utakmica u manje od mjesec dana.

Tako će se u nedjelju, 11. kolovoza, u 16:00 sati, u utakmici za treće mjesto sastati Željezničar iz Našičkoga Markovca i Zrinski iz Jurjevca dok će u 18:00 sati za prvo mjesto igrati Vihor i Omladinac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here