Dječji osmijeh, veselje i zadovoljstvo u prvom planu!

0
540

I GENERACIJA U – 13 NA SRCA CUPU U AJDINOVIĆIMA

Nakon što su nogometaši HNK Đakovo Croatia, rođeni 2004. i 2005. prvi gostovali na međunarodnom nogometnom turniru Srca Cup u Ajdinovićima, to su učinili i njihove mlađe kolege – rođeni 2006. i 2007. godine.

Pod vodstvom trenera Škole nogometa HNK Đakovo Croatia Tihomira Češnika i trenera Domagoja Vragolovića za HNK Đakovo Croatia nastupili su: Stjepan Drmić, Marin Flanjak, Ante Biuk, Stjepan Jančikić, Vito Blažević, Luka Vujnović, Marko Hodak, Noa Tomesić, Luka Penava, Niko Jaman, Marko Čečura, Ivano Ajhorn, Marin Erceg, Alen Žulj, Borna Bilić, Gabrijel Šimić, Dino Vujinović, Felix Paloš, Marin Marjanović, Luka Babić, Luka Kovač, Niko Radman, Lovro Kedačić, Michael Lukač, Marin Kovač, Marko Grbeša, Bruno Čulina, Borna Blažević, Borna Jona, Nikola Botušić, Luka Crnov.

Selekcija igrača 2006. HNK Đakovo Croatia u grupi „D“ odigrala je dvije utakmice: pobijedila je NK Lučko 2:0 i odigrala bez golova protiv FK Budućnost 07. Kao prvaci grupe „D“ mladi su Đakovčani krenuli u razigravanje. Protiv sarajevskoga prvoligaša FK Željezničar 07 izgubili su 3:1, a nakon toga poraženi su nakon izvođenja kaznenih udaraca s 4:3 od FK Top Gola. U posljednjoj utakmici razigravanja protiv FK Sarajevo 06, Đakovčani su poraženi, ponovo nakon izvođenja kaznenih udaraca, s 3:2.

Generacija 2007. godišta nastupila je u grupi „B“ gdje je u tri utakmice ostvarila jedan remi i dva poraza. U prvom susretu protiv NK Stupčanica nije bilo golova, a zatim su Đakovčani izgubili od FK Top Gol s 4:0 i FK Željezničar 07 s 2:1. U razigravanju su nogometaši Đakovo Croatije izgubili od vršnjaka FK Sarajevo (2:0) i Sava Zagreb (2:0).

Smisao nastupa dvaju đakovačkih sastava u Ajdinovićima najbolje je opisao voditelj Škole Tihomir Češnik: „Kada smo krenuli na ovaj turnir razmišljali smo u olimpijskom duhu: Važno je sudjelovati!“. Statistički gledano, s tri poraza i jednim neriješenim rezultatom i jednom pobjedom, tako je i bilo. Međutim, ono što smo dobili dječjim osmijehom, veseljem i zadovoljstvom veće je i bogatije od svake pobjede na turniru. Takvim pristupom i ponašanjem, a tu mislim na sva godišta, zaslužili su medalju u posebnoj kategoriji na ponos svoga Grada. Kada im se tome pribroji silna upornost i trud u svakoj utakmici, zaslužuju čestitke svim srcem. Ako se ekipa iz Rakitja nazivala Tigrićima, onda smo mi sigurno  bili Lavići.

I na kraju zahvala ljudima koji su pomogli u realizaciji ovoga turnira, a posebice roditeljima koji su podržali svoju djecu i omogućili im odlazak na turnir koji, nadam se, neće biti posljednji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here