Veni, vidi, srušile Splićanke!

0
754

KUP HRVATSKE ZA KUGLAČICE

  1. KOLO

SPLIT – ĐAKOVO 3:5 (3275:3300)

Odličnu prvoligašku sezonu đakovačke kuglačice začinile su još jednim velikim uspjehom: plasmanom u finale Kupa Hrvatske. Dugo će Đakovčanke pamtiti grad Ozalj i kuglanu Azelija gdje su ispisale jedan od najvećih rezultata đakovačkoga kuglanja – plasman među najbolje četiri hrvatska kluba u Kupu Hrvatske. Ovaj rezultat tim je vrjedniji što su Đakovčanke to ostvarile protiv kuglačica Splita koje su bile apsolutne favoritkinje jer su već razmišljale kako će na domaćoj kuglani krenuti u lov na europska natjecanja. Međutim, mala ekipa iz Đakova poremetila im je planove i „čekirala“ kartu za splitsko finale.

Trener Nedjeljko Ćorić Hitri pogodio je postavu u kojoj je nedostalo nekoliko standardnih igračica (Marijana Majsterić, Horvat, Vesna Đapić), ali u otvaranje meča krenula je trojka Nada Kulaš, Kristina Čeliković i Nikolina Kuić. Iako su upisale poraze, Nada Kulaš i Kristina Čeliković odradile su odličan posao jer nisu dopustile protivnicama da naprave veliku čunj razliku. Nikolina Kuić svojim je nastupom potvrdila da pripada u bolje prvoligaške igračice. Ona je Đakovčankama vratila nadu da u drugom dijelu meča mogu iznenaditi Splićanke.

A kada je na stazu izašla Paulina Kopecki izgledalo je kao da ne na terenu neka iskusna igračica, a ne osamnaestogodišnjakinja koja još uvijek traži svoje mjesto pod kuglačkim suncem. Mlada Đakovčana autoritativno je slomila Mateu Gašparović i donijela poravnanje rezultata. Ivana Prugović također je odigrala odličnu partiju, ali naletjela je na raspoloženu Višnju Dragičević koja je ostvarila najbolji rezultat sa srušenih 587.

I tada je na scenu stupila đakovačka „lovkinja“ Morana Zibar koja je specijalizirala lov na čunjeve. Ona je u odlučujućoj partiju srušila 586 čunjeva, svoju protivnicu ostavila za 45 čunjeva čime je svojoj ekipi donijela pobjedu 5:3 i višak od 25 čunjeva.

Ovom pobjedom Đakovčanke su se plasirale među četiri najbolje hrvatske ekipa koje će sljedeći vikend u Splitu odlučivati u pobjednicama Kupa Hrvatske. Podsjećamo da trećeplasirana ekipa stječe pravo nastupa u NBC kupu što bi bio dosada najveći uspjeh đakovačkoga kuglanja.

POJEDINAČNI REZULTATI:

Ana Vidan – Nada Kulaš 1:0 (551:533)

Danica Torović – Kristina Čeliković 1:0 (527:513)

Jasmina Marinović – Nikolina Kuić  0:1 (528:550)

Matea Gašparović – Paulina Kopecki 0:1 (541:554)

Višnja Dragičević – Ivana Prugović 1:0 (587:564)

Ivana Kragić – Dalija Perković 0:1 (541:586)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here