Kneževićev Memorijal Filipu Dubovčeku i Korini Roso!

0
1431

MEMORIJAL ZLATKA KNEŽEVIĆA

 

Teniski klub Đakovo svake godine organizator je Memorijalnoga teniskoga turnira Zlatko Knežević u spomen na svoga dugogodišnjega igrača i člana uprave. Ovogodišnji turnir odigran je od 26. do 29. travnja, a na njemu su nastupile tenisačice i tenisači do 14 godina. Iako vrijeme nije bilo naklonjeno tenisu (hladnoća i povremena kišica), organizatori su još jednom pokazali umijeće u vođenju ovakvih natjecanja.

U glavnom muškom turniru nastupila su četvorica đakovačkih tenisača. Luka Ivano Tavić zapeo je u prvom kolu, bolji od njega bio je Marko Bradvić (6:0; 6:0). Lovro Juras izgubio je u drugom kolu od Marka Lukića sa 6:0 i 6:2. Ivan Ostrogonac poražen je u drugom kolu od četvrtoga nositelja Tina Kržića s 6:0 i 6:0. Bolje sreće nije bio niti Jakov Tomić kojega je porazio Dominik Sabolić (6:0, 6:0). Pobjednik đakovačkoga Memorijala je drugi nositelj Filip Dubovček pobjedivši u finalu prvoga nositelja Luku Jurlinu nakon predaje u drugome setu (6:2; 2:1).

Ovako rano ispadanje đakovačkih natjecatelja nije nikakav veliki neuspjeh jer činjenica je da su đakovački tenisači mlađi od konkurenciji po dvije pa čak i tri godine.

I u ženskom turniru nastupile su četiri đakovačke tenisačice: Mia Alduk, Marina Kukučka, Ana Hajduković, Anja Belvanović).

Najdalje je dogurala Anja Belvanović koja je u prvom kolu bili bolja od klupske kolegice Ane Hajduković (6:2 i 6:0) da bi se Đakovčanka oprostila od turnira porazom od druge nositeljice Korine Roso (6:1; 6:1).

Mia Alduk poražena je od Osječanke Karle Završki sa 6:0 i 6:3, a Marina Kukučka izgubila je u prvom kolu, nakon tri seta, od Našičanke Ive Matek (4:6; 6:3; 6:1). Pobjednica ženskoga turnira druga je nositeljica Korina Roso pobjedom u finalu nad Larom Dominić (6:1; 6:2).

U muškoj konkurenciji parova Đakovčani Lovro Juras i Jakov Tomić poraženi su od zagrebačkoga para Dominik Sabolić i Lukas Slivar sa 6:1 i 6:3. Pobjednici u igri parova su Ivan Max Horvatić i Tin Kržić pobjedom u finalu protiv Filipa Dubovečkoga i Luke Jurline (7:5; 6:7; 10:7).

U ženskoj konkurenciji Anja Belvanović igrača je u paru s Brođankom Ivonom Riđan. U prvom kolu poražene su od kasnijih osvajačica turnira Lare Dominić i Korine Roso (6:3; 6:3).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here