Đakovčanke izgubile već dobivenu utakmicu!

0
559

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – BROD 26:27 (16:13)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 200. Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek).

ĐAKOVO: Sara Ćurić, Jelena Barišić 5, Ana Delić 6, Antonia Klemen, Ena Bogdanović, Adriana Gilman, Iva Perić, Lara Lacić, Anđela Prekačin 5, Sara Šunda, Ivana Pejić 1, Andrea Gudelj 6, Lana Kružić. Lea Zetović, Lucija Prekačin 3, Ana Duvnjak. Trener: Željko Perić.

BROD: Kristina Dragičević, Ana Rubil 2, Nina Pifar, Antonela Kvolik 11, Josipa Poličić, Anamarija Safundžić, Gabrijela Bajan, Erika Štefanović 4, Marta Harča 1, Ana Vrdoljak 4, Mateja Roso 4, Lea Sudar, Klara Ivanišić. Trener: Darko Celner.

Utakmicom 22. kola zaključena je sezona Druge hrvatske rukometne lige Sjever. Đakovčanke će ovu sezonu pamtiti kao jako turbulentnu jer su na kraju ostvarile jedan od najslabijih rezultata u posljednjih desetak godina. Naime, đakovačke rukometašice završile su prvenstvo na pretposljednjem jedanaestom mjestu sa samo osam bodova. A da stvar bude još dramatičnija, u posljednjem su kolu poražene na svom parketu od „fenjeraša“ iz Slavonskoga Broda.

Sve do posljednjih desetak minuta utakmice između Đakovčanki i Brođanki ništa nije nagoviještavalo da će gošće odnijeti bodove. Đakovačke su rukometašice tijekom cijeloga susreta kontrolirale rezultata, imale vodstvo od dva do šest golova prednosti (13:7) što je dvjestotinjak gledatelja držalo u uvjerenju u sigurnu pobjedu. Đakovčanke su u 24. minuti imale vodstvo 15:9, ali tada prave nekoliko tehničkih pogrješaka koje koriste gošće i brzim akcijama prave seriju 4:1 i dolaze do zaostatka od minus 3 (13:16).

I u nastavku utakmice vidjeli smo isti odnos snaga. Domaće su igračice održavale stečenu prednost, igrale su dobro i raznovrsno u napadu, a svaka uspješna akcija bila je nagrađena pljeskom đakovačke publike. Đakovačke su rukometašice održavale prednost od dva do pet golova da bi u samoj završnici jednostavno stale i dopustile gošćama da utakmicu učine uzbudljivom i neizvjesnom. U samoj završnici igračice trenera Perića imale su vodstvo 26:22 i tada su jednostavno stale i promatrale kako Brođanke postižu pogodak za pogotkom. Jednostavno, Antonela Kvolik bila je nezaustavljiva. U posljednjih osam minuta postigla je četiri gola čime ne donijela preokret. U posljednjim trenucima Marija Roso postiže 27 pogodak za konačno slavlje Broda.

U đakovačkim redovima najbolji strijelci  bili su  Ana Delić i Andrea Gudelj sa šest golova, Jelena Barišić i Anđela Prekačin postigle su po pet, a Lucija Prekačin dodala je tri.

U brodskim redovima Antonela Kvolik zaustavila se na 11 golova, Erika Štefanović i Marija Roso dodale su po četiri.

Već smo rekli, Đakovčanke su sezonu završile na pretposljednjem 11. mjestu sa samo osam bodova.

  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here