Robi, Đakovo je uz tebe!

0
832

HUMANITARNA RUKOMETNA UTAKMICA „ZA ROBIJA“

Na Inicijativu Darka Celnera i Darija Anića jučer je u Slavonskom Brodu odigrana humanitarna rukometna utakmica između rukometaša Broda i reprezentacije Slavonije i Baranje. Svrha ove utakmice bila je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje teško bolesnoga rukometaša Roberta Filipovića koji je svoju igračku karijeru označio u Brodu, Županji i Đakovu, a iz Đakova otišao u Njemačku.

U popunjenoj dvorani Brod reprezentacija Slavonije i Baranje pobijedila je rezultatom 37:33, a među igračima Broda našao se i bivši đakovački rukometa Ante Duvnjak koji je zajedno s Filipovićem igrao i u Županji, Brodu i Đakovu. U reprezentaciji Slavonije i Baranje, uz Osječane, Našičane, Virovitičane, Požežane, Županjce, Novogradiščane, nastupila su i dva đakovačka rukometaša Mario Goluža i Marin Božičević. Uz humanitarnu utakmicu održana je i aukcija dresova na kojoj se našao dres još jednoga bivšega đakovačkoga rukometaša – najboljega svjetskoga igrača – Domagoja Duvnjaka.

Robert Filipović – uvijek dobri duh svlačionice

Jedan mali, sitni igrač, uopće ne djeluje kao rukometaš, došao je u Đakovo, bile su riječi mnogobrojnih đakovačkih navijača, kada je  Filipović 2015. godine stigao u Đakovo. Za njegov dolazak najzaslužniji je tadašnji trener Jerko Pejić koji je bio trener-igrač u Županji i koji je najbolje prepoznao vrijednosti ovoga brodskoga igrača. U sezoni 2015./16., koju su Đakovčani igrali u Premijer ligi, Filipović je bio jedan od najboljih igrača koji se, osim organizacije igre, iskazao i kao vrstan strijelac. Nažalost, zbog smanjenja premijer lige, Đakovčani su ispali u novoosnovanu Prvu hrvatsku rukometnu ligu Sjever, a odlaskom Pejića u Njemačku, na klupu je sjeo Perica Martić. Đakovčani su osvojili treće mjesto, a o Filipoviću trener Martić imao je samo riječi hvale: Uvijek pouzdan i siguran u igri, odličan asistent i strijelac, sposoban pronaći najbolje rješenje na terenu, u svlačionici miran i tih, treneri bi uvijek rekli ‘dobri duh svlačionice’. Rijetki su igrači koji mogu igrati u oba smjera, a on je to činio bez ikakvih problema. Za Đakovo je bio veliko pojačanje. U sezoni 2017./18. u zimskoj stanci otišao je u Njemačku gdje je radio i igrao rukomet, zaključio je svoju priču trener Perica Martić.

Svi đakovački rukometaši i navijači vjeruju da će Robert Filipović pobijediti u još jednoj utakmici – onoj životnoj i da će nakon uspješnoga liječenja zaigrati u nekom od bivših klubova za koje je uspješno nastupao. Iz Đakova šaljemo poruku: Robi, Đakovo je uz tebe!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here