Franko Perković treći, Antonela Švraka 14.

0
693

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U KUGLANJU ZA PODMLADAK

Nakon što je seniorska sezona završila, na red dolaze mlade snage ili kako ih u Hrvatskom kuglačkom savezu zovu, pomladak. U subotu i nedjelju, 6. i 7. travnja, na varaždinskoj kuglani „Drava“ održan je prvi krug Pojedinačnoga prvenstva Hrvatske za kuglačice i kuglače od 9, 10, 11 i 12 godina. Đakovačko kuglanje na ovom je natjecanju imalo dvoje predstavnika: u muškoj konkurenciji  U – 10 Franka Perkovića i ženskoj U – 12 Antonelu Švraku.

Mladi desetogodišnji đakovački kuglač Franko Perković, u konkurenciji 17 igrača, nakon 80 bačenih hitaca osvojio je visoko treće mjesto sa srušenih 419 čunjeva. Prvo mjesto osvojio je Roman Lučić (KK Mlada, Rijeka) sa 462 čunja, a drugoplasirani je bio Dominik Tomac (Goranin, Delnice) sa 423 čunja.

U ženskoj konkurenciji U – 12 nastupilo je 15 kuglačica, a Antonela Švraka, koja se kuglanjem bavi tek šest mjeseci, nakon 100 hitaca osvojila je 14. mjesto sa 364 srušena čunja.

Mladi hrvatski kuglači drugi krug natjecanja odradit će u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja, također na varaždinskoj kuglani „Drava“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here