Satnički desetominutni uragan dovoljan za pobjedu!

0
828

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

MLADOST (ĐS) – METALAC 4:1 (1:1)

Đakovačka Satnica – Igralište Đakovačka Satnica. Gledatelja: 150. Sudac: Toni Kontrec (Osijek). Pomoćnici: Adam Šovakov (Gajić) i Fran Jerbić (Osijek). Strijelci: 1:0 Stipanović (36.), 1:1 Smoljanović (41.), 2:1 Grbeša (75.), 3:1 Davor Svalina (81.), 4:1 Grbeša (86.).

MLADOST (ĐS): Gansberger, Bikić, Totić, Davor Svalina, Bošković, Branimir Barišić Jaman (74. Čutura), Drmić (78. Akrap), Novoselić, Grbeša (87. Denić), Stipanović (83. Ante Barišić Jaman), Radnić (58. Mirko Svalina). Trener: Ivan Denić.

METALAC: Tonček, Kapular, Smoljanović, Vujeva, Šimašek, Jularić, Zekić, Tolić, Šimović, Lešić, Salamun. Trener: Zdenko Glumac.

Satničani su u prvom poluvremenu ušli malo ležernije u utakmicu vjerujući da gosti iz Osijeka neće predstavljati veću opasnost. Domaćini su stvorili puno izglednih prilika, ali realizacija nije bila na visini. No, krenimo redom.

Stipanović za vodstvo, Osječani odmah odgovorili

U trećoj minuti Drmić ostavlja povratnu loptu za Nevena Grbešu koji šutira, ali golman Tonček loptu odbija u korner. U devetoj minuti ponovo je u akciji Drmić koji ubacuje loptu u kazneni prostor, Totić na drugoj vratnici puca glavom, ali pored gola. Bikić je u 15. minuti započeo akciju, pronalazi Grbešu čiji udarac glavom završava na prečki, zatim pogađa golmana Tončeka i zatim završava na stativi. Odmah u sljedećem napadu dupli pas Grbeša – Radnić urodila je povratnom loptom prema Drmiću. Satnički napadač puca, ali golman odbija loptu u korner. Iskusni Domagoj Stipanović u 28. minuti okrenuo je svoga čuvara na rubu kaznenoga prostora, ali njegov udarac završava u Tončekovom naručju. Opet je Stipanović u akciji u 37. minuti. Primio je loptu na rubu kaznenoga prostora, pogađa suprotne rašlje za satničko vodstvo. Euro gol domaćega napadača. Samo četiri minute kasnije Osječani su prvom akcijom odgovorili za izjednačenje. Lešić je izveo korner, lopta je došla do Smoljanovića koji zakucava loptu u domaću mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

Satnički desetominutni uragan

Nakon desetak početnih minuta u drugom poluvremenu, Satničani su krenuli s prilikama. Igrala se 58. kada Mirko Svalina u svom prvom dodiru s loptom puca sa osam metara, ali gostujući branič u posljednjem trenutku blokira njegov udarac. Trener Denić pogodio je s izmjenom jer je Mirko Svalina opet bio inicijator akcije u 66. minuti. Na drugoj stativi pronašao je Bikića čiji udarac glavom završava pored gola. Bolju igru domaćini su ipak okrunili zasluženim vodstvom. U 73. minuti Bikić je izveo korner, na prvu vratnicu utrčao je Neven Grbeša i glavom zakucava loptu. 2:1 za Mladost. Domaćini su u 80. mogli povećat vodstvo, ali Bikićev udarac s ruba kaznenoga prostora završava na stativi. Minutu kasnije pada i treći domaći pogodak. Bikić izvodi korner, na drugoj vratnici našao se Davor Svalina koji glavom trese mrežu. Gostujuća igra potpuno je razbijena, a konačnih 4:1 domaćini postavljaju u 84. minuti. Totić je probio lijevu stranu, odigrao povratnu loptu na koju natrčava Neven Grbeša i preciznim udarcem trese osječku mrežu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here