Mladi Hrvati i Francuzi pod tornjevima đakovačke katedrale!

0
321

ZANIMLJIV TENISKI SUSRET U ĐAKOVU

Bivši đakovački trener Igor Blažević obnaša dužnost izbornika hrvatske reprezentacije do 14 godina koja se ovih dana priprema za nastup na jakom međunarodnom turniru u Vinkovcima. Za tu priliku trener Blažević izabrao je Mateja Dodiga, Doriana Salopeka, Frana Rakonića, Frana Kunu, Chiaru Jerolimov, Neru Teškanić, Lanu Preis i Riu Derniković. U dvodnevnom druženju u Vinkovcima hrvatska i francuska reprezentacija odradile su međusobni trening kamp i odigrali dva međusobna meča.

S obzirom da su danas (subota) u Vinkovcima počele kvalifikacije, zanimljiva akcija odrađena je u stožeru hrvatske reprezentacije. Naime, u Vinkovce je stigla i snažna francuska reprezentacija pa si i jedni i drugi iskoristili i „skoknuli“ do Đakova gdje su danas odradili trening utakmicu.

U prekrasnom ambijentu đakovačkih teniskih terena, sunčanom i toplom vremenu, odigran je trening meč koji je pripao Hrvatima s minimalnih 5:4. Pobjede za hrvatsku vrstu izborili su: Fran Rakonić, Dorian Salopek, Matej Dodig, Ria Derniković i Lana Preiss.

O hrvatsko-.francuskom teniskom kampu trener Igor Blažević rekao je: „I mi i Francuzi spremamo se za vinkovački turnir pa je pala ideja da zajedno s Francuzima odradimo nekoliko trening mečeva. Mi u sastavu imamo dvojicu igrača rođenih 2005. dok su svi ostali 2006. godište dok su Francuzi stigli s 2006. godištem. U Vinkovcima smo odigrali dva pripremna meča u kojima su Francuzi slavili, ali evo danas u Đakovu smo im uzvratili i dobili s 5:4. Jasno, nisu to bili službeni mečevi tako da se rezultat nije vodio, ali naši dečki i djevojke pokazali su da ne zaostaju za francuskim igračicama i igračima. Uostalom, zna se tko je posljednji osvajač Davis Cupa. Osim toga, nastupio je i đakovački tenisač Leon Babić Brajko protiv najboljega francuskoga igrača i lijepo je da je osjetio ljepotu igranja u nacionalnom dresu. Bilo je ovo zaista lijepo druženje koje smo završili posjetom Ivandvoru. Nažalost, nije bilo više vremena tako da smo morali u Vinkovce na ručak gdje se danas igraju kvalifikacije za glavni turnir koji počinje u ponedjeljak. Zahvaljujem se i domaćinima Teniskom klubu Đakovo koji nas je ugostio, zaključio je Igor Blažević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here