Josipovčani se spasili u sudačkoj nadoknadi, Vuksanović za semeljačku pobjedu!

0
739

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

OMLADINAC (J) – DRAČICE 1:1 (0:0)

Josipovac – Igralište Josipovac. Gledatelja: 150. Sudac: Slaven Florijančić (Jurjevac). Pomoćnici: Ivan Ivanović (Đakovo) i Mato Jagodin (Đakovo). Strijelci: 0:1 Marko Andričić (52.), 1:1 Pastva (90.).

OMLADINAC (J): Bradnis, Šlegl (46. Denis Brkić), Josip Batorek (67. Pastva), Zvonimir Kocur, Domagoj Hulak, Tomo Kanisek, Josip Hulak, Habada, Mišetić, Marijan Batorek, Igor Stuhli. Trener: Šimo Živković.

DRAČICE: Cikač, Jezidžić, Šarčević (53. Škalić), Grgić, Iletić, Đurđević, Pitlović (86. Jukić), Udovčić, Ivan Krizmanić, Marko Andričić, Kasa.

Bio je to pravi derbi u kojemu su s pravom gosti nagovijestili otvorenu i fer igru. Tako je i bilo, a Dračičani su u prvih 45 minuta mudro čekali svoje prilike iz kontri. Josipovčani su imali veći posjed lopte, ali su gosti imali ozbiljnije prilike za gol. Gosti su prvi puta zaprijetili u desetoj minuti kada je nakon pogrješke Josipa Hulaka u prostor izbačen Marko Andričić koji dolazi pred Brandisa, ali njegov udarac završava pored gola. Domaćini prvi puta prijete u 12. minuti kada slobodan udarac s 25 metara izvodi Tomo Kanisek. Njegov udarac završava u dračičkom živom zidu. Najbolju priliku domaćini su imali u 23. minuti. Po desnoj strani pobjegao je Ante Habada koji na drugoj stativi pronalazi Igora Stuhlija. Josipovački napadač puca iskosa, ali pogađa gostujućega braniča. Domaćini su opasni i u 28. minuti.  Kontru je po lijevoj strani povukao Stuhli, odlično pronašao Marijana Batoreka koji šutira u donji Cikačev kut, ali dračički golman bio je na mjestu.

Nakon toga, prijete gosti. Jezidžić je probio desni bok, oštrim ubacivanjem pronašao Marka Andričića koji iz poluvoleja šutira, ali preko gola. Najbolju priliku Dračičani su imali u samoj završnici prvoga poluvremena. Dubinskom loptom izbačen je Alen Pitlović koji dolazi do lopte prije golmana Brandisa, iskosa s desetak metara šutira, ali domaći branič uspijeva loptu izbaciti sa same gol crte.

 

U nastavku utakmice vidjeli smo sličan odnos snaga. Dračičani su u 52. minuti golom Marka Andrčića poveli 1:0. Nakon toga, terensku inicijativu prepustili su domaćinima koji su stvarali prilike, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Ipak, u sudačkoj nadoknadi spretno je Igor Pastva ubacio loptu u Cikačevu mrežu čime je spriječio prvi josipovački poraz. Prema prikazanoj igri, podjela bodova je ipak najrealniji ishod.

POLET – HOŠK  1:0 (0:0)

Semeljci – Igralište Semeljci. Gledatelja: 60. Sudac: Domagoj Krajina (Osijek). Pomoćnici: Željko Šekerija (Đakovo) i Marko Zdunić (Osijek). Strijelci: 1:0 Vuksanović (73. – 11 m).

POLET: Drenić, Knežević, Bratić (89. Maričević), Vuksanović (89. Dubravac), Rebić, Vener, Ivan Đuretković, Boris Ravnjak (46. Stanković), Tomislav Ravnjak (56. Šargovinski), Filip Paradžik, Petar Paradžik.

HOŠK: Grubešić, Knezičić, Martinović, Perica Rac, Igor Franjić, Vomš, Zeko, Milković, Živković, Hrgić, Danijel Rac.

Semeljčani su očekivali nešto lakšu utakmicu jer im je u goste došla momčad koja nije najbolje startala u prvenstvu. Međutim, Gašinčani su se, iako su došli sa samo jedanaest igrača te domaćini do posljednjega sučevoga zvižduka nisu bili sigurnu i pobjedu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 73. minuti kada je sudac Krajina start nad Marijom Vuksanoviće označio najstrožom kaznom. Siguran realizator bio je sam Vuksanović koji je zatresao Grubešićevu mrežu. I gosti su imali svoje prilike, ali njihovi napadači nisu bili raspoloženi. Tako je jedan pogodak odlučio pobjednika susreta, Semeljčane dignuo prema gornjem dijelu tablice, a Gašinčanima donio brige jer se približavaju donjem dijelu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here