Iva Grizelj druga, Luki Kovačeviću dva treća i dva peta mjesta, Saša Markulić treća na 50 m leđno!

0
537

ĐAKOVAČKI PLIVAČI NASTUPILI NA 23. HARKANY SPRINTU

Već tradicionalno početkom rujna, u subotu, 8. rujna, đakovački plivači nastupili su na 23. Harkany Sprintu, natjecanju koje posjećuju i klubovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je 29 klubova čiji je ukupan poredak svrstan u dvije kategorije: klubova koji imaju zatvorene bazene i onih koji ih nemaju.

Tako su Đakovčani u konkurenciji klubova koji nemaju zatvoreni bazen osvojili ukupno sedmo mjesto sa osvojena 83 boda. Prvo mjesto pripalo je domaćinima (Harkany Diaksport Egyesulet) s 333boda, drugoplasirani su također Mađari (Thermal Spa Siklos SE) s 227 bodova. Od hrvatskih klubova PK Virovitica zauzela je četvrto mjesto sa 180 bodova, a Bjelovarski plivački klub natjecanje je završio na devetom mjestu sa 44 boda.

Zagrijavanje đakovačkih plivača u Harkany

U konkurenciji klubova sa zatvorenim bazenima prvo mjesto pripalo je Pecsi Sport Nonprofit Zrt s 288 bodova, a na drugom mjestu završili su plivači PK Osijek-Žito sa 188 bodova. Vinkovački plivački klub zauzeo je sedmo mjesto (80 bodova).

 Luki Kovačeviću dva treća i dva peta mjesta

Plivački klub Đakovao u Harkany je nastupio s 21 natjecateljem: 15 plivača (Dominik Nikolić, Stjepan Car, Toni Svalina, Stipe Blažević, Luka Kovačević, Toni Blažević, Ivan Pobrić, Antonio Pavlović, Marko Kolak, Darijo Kreković, Stjepan Vuković, Roko Kolak, Noa Gjalić, Jakov Gjalić, Martin Perić) i šest plivačica (Iva Grizelj, Saša Markulić, Lea Dujmović, Helena Nikolić, Iva Sukačić, Gita Glavačević).

Luka Kovačević na pobjedničkom postolju (plava majica)

Najzapaženiji đakovački plivač je Luka Kovačević s osvojena dva treća (50 metara prsno – 40,17 i 50 metara slobodno – 30,30), dva peta mjesta (50 metara leđno – 37,44 i 50 metara delfin – 35,83). U muškoj konkurenciji Dominik Nikolić osvojio je treće mjesto u utrci na 50 metara prsno s rezultatom 39,30.

Dva treća mjesta – Dominik Nikolić (lijevo) i Luka Kovačević (desno)

Iva Grizelj druga na 50 m slobodno, Saša Markulić treća na 50 m leđno

U konkurenciji djevojaka Iva Grizelj osvojila je drugo mjesto u disciplini 50 metara slobodno (31,77), Saša Markulić jedno treće (50 metara leđno – 36,84), jedno četvrto (50 metara slobodno – 31,77) i jedno šesto  mjesto ( 50 metara prsno – 42,03).

Helena Nikolić u utrci na 50 metara prsno osvojila je četvrto mjesto s rezultatom  55,68.

U natjecanju štafeta nastupile su dvije đakovačke ekipe. U muškoj utrci 4 X 50 metara (Toni Blažević, Dominik Nikolić, Luka Kovačević i Stjepan Car) Đakovčani su osvojili drugo mjesto dok je štafeta djevojaka u sastavu: Saša Markulić, Iva Grizelj, Lea Dujmović i Helena Nikolić) osvojila deveto mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here