Varaždinske “kokice” slavile u Đakovu!

0
803

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

3. KOLO

ĐAKOVO – KOKA II  19:27 (11:11)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Katja Pleše (Osijek) i Darko Radaković (Požega).

ĐAKOVO: Sara Ćurić, Jelena Barišić 2, Ana Delić 8, Lara Lacić 1, Ana Duvnjak, Andriana Gilman 2, Iva Perić 3, Anđela Prekačin 1, Patricia Sastić 2, Nives Vulama, Ivana Pejić, Ena Bogdanović, Lea Zetović, Sara Šunda. Trener: Željko Perić.

KOKA II: Sara Šopar, Sara Rogina 1, Ana Špoljarić 1, Doroteja Kontrec 1, Željka Lončar 7, Marija-Magdalena Davidović, Sara Šumečki, Nera Kuzminski 7, Marsela Nemec, Ema Carev 1, Matilda Mrazović 9. Trenerica: Snježana Horvat.

Klara Birtić otišla u Split!

Đakovačke rukometašice upisale su poraz protiv druge ekipe prvoligašica iz Varaždina. Doduše, treba znati da je đakovačke redove napustila najbolja igračica Klara Birtić koja se preselila u Split i igrat će za tamošnju prvoligašku ekipu. To je bio nenadoknadiv hendikep jer je ona već tri godine jedna od ključnih đakovačkih igračica i vrsni strijelac.

Jedanaest izjednačenja

U prvom poluvremenu niti jedna ekipa nije ostvarila veću prednost od jednoga pogotka odnosno i jedne i druge su se izmjenjivale u minimalnim vodstvima tako da smo vidjeli jedanaest poravnanja rezultata. U prvih 30 minuta Ana Delić držala je Đakovčanke s četiri postignuta pogotka, Jelena Barišić Iva Perić i Andriana Gilman dodale su po dva, a jednom se u listu strijelaca upisala Pstricia Sastić.

Varaždinski trio prelomio utakmicu

I početkom drugoga poluvremena ekipe su nastavile ritmom iz prvoga dijela tako da je rezultat bio 12:12 i 13:13. Nakon toga, gošće iz Varaždina prave seriju 3:0 i „bježe“ na 16:13. tada su u gostujućim redovima proradile Željka Lončar i Matilda Mrazović koji su serijom golova nagovijestile pobjedu svoje ekipe. Đakovčanke su uspjele dva puta smanjiti razliku na minus 2 (17:19 i 18:20), ali više od toga nije išlo. Gošće su mirno privele utakmicu i na kraju došle do konačnih plus 8 (27:19).

U domaćim redovima Ana Delić postigla je osam, Iva Perić tri, Jelena Barišić i Andriana Gilman i Patricia Sastić po dva gola.

U redovima „kokica“ dominirao je trio Matilda Mrazović s devet, Željka Lončar i Nera Kuzminski sa sedam golova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here