Paru Belvanović/Robotić drugo mjesto!

0
142

MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR „SPLIT 1950 OPEN“

Teniski klub Split 1950 bio je od 17. do 24. listopada domaćin međunarodnoga teniskoga turnira „Split 1950 Open“ na kojemu su nastupile igračice i igrači do 12 godina.

Na ovom jakom međunarodnom turniru nastupila je i đakovačka tenisačica Dora Belvanović koja je u prvom kolu glavnoga turnira za protivnicu imala Arinu Sobolevu. Ruska tenisačica bila je bolja u dva seta rezultatom 6:3 i 6:1. Đakovačka je tenisačica nastavila je natjecanje u utješnom turniru gdje je u prvom kolu igrala protiv Natali Jelenić. Nakon gubitka prvoga seta 7:5 đakovačke je tenisači predala meč.

Veliki uspjeh – drugo mjesto – ostvarile su hrvatske igračice u paru. Dora Belvanović i Mia Robotić uvjerljivo su osvojile Split. U prvom su kolu bile bolje od slovensko-crnogorske kombinacije Tia Markl/Sofia Popović rezultatom 6:0 i 6:0 da bi u četvrtfinalu bile bolje od hrvatsko-ruske kombinacije Filipa Bodrožić/Alisa Garifullina (6:3; 6:2). Hrvatski polufinalni par otišao je na strani Belvanović/Robotić. Ona su bile bolje od para Natali Jelenić i Patricia Jelenić rezultatom 6:2 i 6:3. U finalnom meču Hrvatice su za protivnice imala mađarski par Lucu Kalman i Annu Mihalka. Mađarice su bile bolje i pobijedile rezultatom 6:1 i 6:2.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here