Osječani nikada lakše do bodova u Đakovu!

0
675

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – OSIJEK 23:27 (12:16)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 300. Suci: Matija Cingesar (Varaždin) i Mario Mraz (Trnovec Bartolovečki).

ĐAKOVO: Ostajmer, Božičević 2, Lasić, Perković, Šimić, Goluža 6, Poplašen 7, Tot, Kostić, Klepo 2, Orlović, Ćurić 6, Novoselović, Kapetan, Damjanović. Trener: Domagoj Perlić.

OSIJEK: Kolar, Šimatić 1, Kuže 4, Marković 3, Zrno 1, Jurić, Cickai 3, Čičak 2, Stojnović 6, Nedić, Kopić, Radović 4, Pleše 2, Vešligaj, Mandarić 1, Barić. Trener: Ivan Šunda.

Nakon 27 godina Đakovčani su dočekali da rukomet gledaju nedjeljom točno u podne. I to ni manje ni više nego slavonski „El Clasico“ koji, nažalost, danas niti u jednom segmentu nije bio na razini toga naziva. Najveći krivci za to su rukometaši Osijeka koji su u Đakovu ostvarili nikad lakšu pobjedu. Igrali su toliko koliko im je trebalo jer je trener Ivan Šunda čuvao svoje igrače za sutrašnju kup utakmicu u kojoj na Zrinjevcu gostuje PPD Zagreb. I to onaj pravi, europski!

A, nažalost, dugo sam u svojim tekstovima odgađao zlosutnu rečenicu koju sada ipak moram izreći: Đakovački rukometaši ispast će iz prve lige. Tužna, ali istinita činjenica.

Dobrih 20 đakovačkih minuta

Mlada đakovačka momčad u ovom je trenutku pružila onoliko koliko stvarno može: u prvih dvadeset minuta držali su priključak na napadačkom učinku Renata Ćurića i Marija Goluže. U osmoj minuti Đakovčani su vodili 5:3, ali su Osječani brzo anulirali domaću prednost i stigli na 5:5. Bolja i raznovrsnija igra u napadu donijela je u 20. minuti Osječanima vodstvo 12:9 i tada se vidjelo da domaći igrači ne mogu pratiti taj ritam. Do odmora su gosti otišli na plus 4 (16:12).

Osječani rutinski do pobjede

U nastavku Osječani su mirnom igrom čuvali stečenu prednost, a mladi Đakovčani pokušavali su borbenom igrom uhvatiti priključak. Tako je Mario Goluža igrao „flaster“ na Tinu Kužeu, međutim, ostali igrači su dolazili do laganih situacija za postizanje pogodaka. Posebno se raspucao Luka Stojnović koji je postigao šest pogodaka. Osječani su održavali prednost koja je u završnici došla do najvećih sedam (24:17).

U đakovačkim redovima najbolji strijelac Luka Poplašen sa sedam pogodaka (tri iz sedmeraca), Mario Goluža i Renato Ćurić dodali su šest. U osječkim redovima najučinkovitji Luka Stojnović sa šest, Tin Kuže i Matej Radović četiri.

Đakovčani i dalje ostaju na pretposljednjem mjestu sa samo šest bodova, a u sljedećem kolu očekuje ih gostovanje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here