In memoriam – Igor Kedačić – dobri duh budrovačkoga i piškorevačkoga nogometa!

0
4851

IN MEMORIAM – IGOR KEDAČIĆ, NOGOMETAŠ RATARA IZ PIŠKOREVACA

S nevjericom i šokom odjeknula je jutros tužna vijest da je u prometnoj nesreći u Budrovcima poginuo Igor Kedačić, nogometaš Ratara iz Piškorevaca. I kada se nogometna atmosfera zagrijevala, pred nedjeljni početak proljetnoga dijela prvenstva u Prvoj županijskoj ligi, igrališta u Budrovcima i Piškorevcima zavijena je u crno. Preminuo je nogometaš koji je svoju nogometnu karijeru započeo u mlađim kategorijama Nogometnog kluba Croatia da bi se nakon toga vratio u svoje rodne Budrovce gdje je dugi niz godina igrao u županijskom drugoligašu Slavoniji. Pouzdan, vrijedan, uvijek na treningu, spreman pomoći svakom suigraču, vedra duha, spreman na šalu pa često i na svoj račun, tako ga opisuju suigrači s kojima je svih ovih godina dijelio svlačionicu. Posljednji klub za kojega je nastupao je Ratar iz Piškorevaca gdje je bio jedna od važnih  poluga i nositelj igre.

Kao zaposlenik vrpoljačoga poduzeća Runolist d.o.o. bio je izuzetno cijenjen. Njegov gazda opisao ga je riječima: On je bio radnik kakvoga može poželjeti svaki poslodavac. Vrijedan, pouzdan i uvijek prisutan tamo gdje ga trebaš. Igor se nikada nije znao niti namrštiti, a njegov vedar duh i smisao za humor svima nama će itekako nedostajati.“

Nogometaš od glave do pete, vrijedan na treningu, pouzdan na utakmici, jednostavno dobri duh svake nogometne svlačionice. Kako bi književni kritičar Antun Barac, doduše govoreći o književnicima, rekao da su „oni veličine malenih“ tako i za pokojnoga Igora možemo reći da je bio mladić koji je uživao u nogometu, koji je živio za nogomet svoje sredine i svoga kraja, te u lokalnim klubovima sebi izborio mjesto „veličine“. Uz nogomet, nezaobilazan sudionik malonogometnih turnira na kojima je pokazivao vještine baratanja nogometnom loptom, uživao u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i za nogomet davao sve od sebe.

Sahrana Igora Kedačića bit će u petak, 1. ožujka u 15:00 sati na Mjesnom groblju u Budrovcima.

Neka mu je laka hrvatska zemlja! Počivao u miru!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here