Još jedna uspješna godina iza đakovačkih tenisača, Marinku Lukiću Zlatna plaketa!

0
577

TENISKI KLUB ĐAKOVO ODRŽAO IZBORNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

Veljača je tradicionalno mjesec kada članovi Teniskoga kluba Đakovo održavaju godišnju skupštinu. Tako je bilo i u petak, 22. veljače kada su se u svečanoj dvorani đakovačkoga Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva olupili članovi kluba i njihovi gosti kako bi predstavili sve rezultate i rad kluba u 2018. godini.

130 djece i 120 rekreativaca

Skupštinu je, kao predsjednik Radnoga predsjedništva, vodio gospodin Zvonko Mikić. O radu kluba u 2018. godini izvješće je podnio predsjednik kluba Mišo Mesić ističući niz organiziranih turnira u kalendaru Hrvatskoga teniskoga saveza. Tijekom 2018. godine treniralo je 130 djece od kojih se četrdesetak uključilo u natjecateljski pogon. Klub ima 33 registrirana igrača koja su nastupila u dva momčadska natjecanja: seniorska momčad osigurala je opstanak u Drugoj hrvatskoj teniskoj ligi (nakon šestoga mjesta, pobjeda u kvalifikacijskom meču protiv TK Vinkovci), a kombinirana momčad (mladi igrači i rekreativci) nastupila je u Trećoj teniskoj ligi. Osim natjecateljskoga pogona, u klubu djeluje i 120 rekreativaca koji su tijekom godine nastupali na klupskim, ali i na drugim turnirima.

Izvješće o sportskim rezultatima, u ime stručnoga tima (Mario Beljan, Tomislav Marjanović, Marinko Lukić, Ivan Radnić) podnio je Tomislav Marjanović. Posebno je istaknuo nastupe najmlađih kategorija, onih od 10 i 12 godina. Tu su se posebno istaknuli: Iva Zetović, Petra Nerovčić, Ivan Bobetić, Dora Belvanović, Domagoj Vračević, Jakov Tomić, Anja Belvanović. Najbolje rezultate ostvarili su Anja Belvanović, osvajačica četvrtoga mjesta na Prvenstvu Hrvatske i Jakov Tomić, 16. na Prvenstvu Hrvatske. Jakov Tomić na kraju je godine završio je na prvom mjestu rang liste Hrvatskoga teniskoga saveza za igrače do deset godina. Najveći broj turnira odigrao je Leon Babić Brajko među kojim je bilo i Prvenstvo Hrvatske.

Financijsko izvješće podnio je Tihomir Hardi ističući prihode kluba u visini 537.882,98 kuna.

Nakon toga, predsjednik kluba Mišo Mesić iznio je program rada za 2019. godinu posebno najavljujući Prvenstvo Hrvatske do 12 godine gdje će Đakovčani imati nekoliko igračica i igrača te Prvenstvo Hrvatske rekreativaca. Osim toga, pripremne radnje za projekt izgradnje zatvorene teniske dvorane trebale bi biti gotove, a tada bi trebala uslijediti i sama izgradnja. U ovom projektu đakovački tenisači imaju potporu Grada Đakova, Teniskoga saveza Osječko-baranjske županije kao i same Županije.

Zlatna plaketa kluba Marinku Lukiću

Nakon toga, uslijedila je izborna procedura. Predložen je novi Upravni odbor kluba kojega čini 31 član te Nadzorni odbor u sastavu: Ineta Hardi, Ljerka Ljulj i Kiril Papuga. Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog.

Ovogodišnja nagrada Zlatna plaketa dodijeljena je Marinku Lukiću, dugogodišnjem igraču, treneru i sucu koji se tenisom bavi i prije početka djelovanja kluba.

Na kraju skupštine dodijeljene su nagrade za sudionike klupskih natjecanja.

Sve nazočne na kraju skupštine pozdravili su: Nikica Mihaljević, u ime Teniskoga kluba Vinkovci, Vatroslav Šrajer, predsjednik Teniskoga saveza Osječko-baranjske županije te Robert Francem, zamjenik đakovačkoga gradonačelnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here