„Na otvaranju nismo mogli dobiti neugodnijega protivnika!“

0
800

KREĆE TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Sve se brzo događalo: krenule su pripreme, igrale se pripremne utakmice, trajao je prijelazni rok i svi klubovi Treće hrvatske nogometne lige Istok spremali su se za početak. A on je tu, 21. i 22. kolovoza diljem Slavonije i Baranje igrat će se utakmice prvoga kola u kojima će neki biti pobjednici, a neki i gubitnici. Nitko u HNK Đakovo Croatia, tijekom ovih priprema, nije skrivao ambiciju da se ide jako visoko odnosno najviše jer ova godina je kvalifikacijska. S obzirom na reorganizaciju natjecanja i stvaranja jedinstvene treće lige samo će dva ili tri kluba biti zadovoljna jer im ta mjesta osiguravaju ulazak u novonastalu ligu. A taj zadatak povjeren je iskusnom đakovačkom treneru Igoru Tothu koji je s momčadi Čepina svake sezone radio odličan posao. Nakon što je Čepin ušao u Treću HNL Istok, pod Tothovim vodstvom, „zeleni“ su redovito svih pet trećeligaških sezona bili u gornjem dijelu tablice i bolje plasirani od mnogih renomiranijih klubova od Čepina. Tu strast za pobjedama i natjecateljski duh trenera prepoznala je đakovačka uprava te ga je krajem prošloga prvenstva dovela na seniorsku klupu.

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK – 1. KOLO

NEDJELJA, 18:00 sati, Sportsko rekracijski centar Kutjevo

Pred đakovačkim trenerom veliki je izazov jer treba nastaviti pozitivan rezultatski niz. Podsjetimo, prije dvije sezone Đakovčani su prvenstvo završili na petom mjestu (prekinuto zbog korona virusa), prošle sezone ostvaren je pomak na četvrto mjesto. Dakle, tom logikom, u novoj sezoni slijedi treće mjesto. A u pripremi ovoga razgovora, Toth je u svom stilu dobacio: „Možemo li u ovoj sezoni preskočiti barem dva mjesta!“ Tipično Tothovski!

„Na otvaranju nismo mogli dobiti neugodnijega protivnika!“

 

A tko će najaviti novu sezonu, prvo gostovanje u Kutjevu od samoga đakovačkoga trenera kojega smo upitali kako je zadovoljan ostvarenim pripremama, što očekuje od prve utakmice u Kutjevu i koga vidi kao favorita ovogodišnjega trećeligaškoga natjecanja.

Prije samoga početka, želim svim momčadima Treće hrvatske nogometne lige Istok poželjeti puno uspjeha s vjerom da će natjecanje proteći u fer i sportskoj borbi, pa kako kaže narodna izreka, neka pobijedi najbolji. Ja sam se ova četiri mjeseca, koliko  sam trener Đakovo Croatije, upoznavao s igračima i objasnio što i kako se može do uspjeha. Zasada je sve odlično, pripreme su protekle bez ozljeda što me posebno veseli jer igrači su između prošloga i ovoga prvenstva imali malo vremena za odmor pa su mogućnosti ozljeda bile veće. Naša najveća prednost jest činjenica da je momčad već nekoliko godina na okupu, da se igrači poznaju „u dušu“. Okosnicu momčadi ove smo godine pojačali s dvojicom igrača koja su u potpunosti opravdala naša očekivanja. To su Mihael Tomić koji se, uz kapetana Grgčevića, prometnuo u našega najboljega strijelca i veznjak Matej Mađaš. Tijekom priprema pridružio nam se i mladi golman Vojin Stajković koji je u nekoliko pripremnih utakmica pokazao da je veliki talent i da će zasigurno biti od velike pomoći. Njih dvojica uklopila su se među „starosjedioce“ i svakako će dati veliki doprinos dobrim igrama i rezultatima.

Odigrali smo 11 utakmica od kojih smo u deset pokazali kako ćemo igrati ove jeseni. Jedino slaba točka bila nam je kup utakmica protiv Belišća, gdje nas je dočekao umor i jednostavno loš dan, u kojemu niti jedan igrač nije bio raspoložen za igru. No, u psihološkom smislu i ta nam je utakmica pomogla jer nam je otvorila oči da bez stopostotnog angažmana ne možemo doći do pozitivnoga rezultata.

Siguran sam da prvenstvo dočekujemo spremni. U prvom kolu očekuje nas gostovanje u Kutjevu i sasvim iskreno mogu reći da nismo mogli dobiti neugodnijega protivnika. S Kutjevom smo odigrali drugu pripremnu utakmicu, ostvarili pobjedu 3:0, ali u prvom poluvremenu Kutjevčani su bili bolja momčad od nas. Tek u 41 minuti kada smo postigli vodeći pogodak preuzeli smo inicijativu.

                     Detalj s pripremne utakmice Đakovo Croatia – Kutjevo (3:0)

No, ako smo si postavili cilj plasman među prve tri momčadi tada moramo pobjeđivati. Tako ćemo se postaviti i u nedjelju u Kutjevu, sigurno da ćemo tražiti sva tri boda jer imamo kvalitetu za to. Kutjevčani imaju mladoga ambicioznoga trenera Marka Žigića koji je zasigurno željan dokazivanja i koji će sve učiniti da nam nanese poraz. Osim toga, došlo je i do igračkih promjena. U klub su im došli drugoligaški igrači (Gugec – Jarun, Kuzminski – Međimurje, Pierobon – Croatia Zmijevci, a tu je i Grafina iz pakračkoga Hajduka). Posebno moramo pripaziti na njihovog najopasnijeg strijelca Ivana Jakeševića, a kao zanimljivost istaknut ću i nastup kutjevačkoga gradonačelnika Josipa Budimira koji uspješno nastupa u zelenom dresu. O kakvoj momčadi govorimo potvrđuje i podatak da su Kutjevčani „generalku“ odigrali u Belišću gdje su poraženi s minimalnih 1:0.

Osim ozlijeđenoga Karimovića na kojega ne mogu računati, svi su spremni i preda mnom su slatke trenerske brige. Vjerujem da ću pronaći 11 raspoloženih i rastrčanih igrača koji će u Kutjevu ostvariti pozitivan rezultat.

Prvenstvo će biti dugo i naporno. Naravno, svi Vukovar i Belišće vide kao dva glavna favorita za vrh tablice, ali bit će tu velika gužva jer, po meni, osam momčadi mogu jako visoko. Naravno, tu vidim i svoju momčad, a osim nas svakako će konkurentni biti i Marsonia, Slavonija, Graničar, Zrinski i sigurno netko tko će biti ono „najugodnije iznenađenje lige“. Dakle, očekuje nas težak posao, duga 34 kola, puno izazova i teških utakmica. No, spremali smo se za to i znamo što nas očekuje. U klubu imamo odlične uvjete i na nama igračima i stručnom stožeru je da to potvrdimo rezultatom. Vjerujem da će i naši navijači biti naš dvanaesti igrač jer lijepo je i poticajno igrati pred petstotinjak i više gledatelja.

Sve u svemu, nestrpljivo očekujem početak prvenstva i uvjeren sam da ove godine možemo napraviti velike stvari.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here