Hajduku memorijal u Forkuševcima, Ivo Drenjanac najbolji igrač, Mario Ivić golman, Stipo Markić strijelac!

0
709

MEMORIJALNI TURNIR „TRI HRVATSKA BRANITELJA 2021.“

Da se u Forkuševima događaju lijepi nogometne stvari potvrđuje organizacija Memorijalnoga nogometnoga turnira koji je protekao u fer i korektnoj borbi. Ali, još više veseli što u klubu djeluje i selekcija mlađih pionira čiji su članovi odigrali i prijateljksku međusobnu utakmicu.

JEDINSTVO (F) – HAJDUK (ŠP) 3:5 1:1 (0:0)

Forkuševci. Igralište: Bošinci. Sudac: Rajko Ač (Široko Polje). Pomoćnici: Ivan Kedveš (Osijek) i Igor Bošnjaković (Rothenburg). Strijelci: 0:1 (Vinko) 46.), 1:1 Silvio Vočanec (55.).

JEDINSTVO: Barić, Tribuljak, Marijanović, Drenjanac, Ratkovičić, Paradžik, Matković, Drlić, Šušak, Lukić, Vočanec. (Još su igrali: Petar Primorac, Dalibor Paradžik, Matković, Sušac, Perković, Kristijan Kramarić, Josip Kramarić).

HAJDUK: Mario Ivić, Blažević, Đanić, Šekerija, Lučić, Pongračić, Jelečević, Kristijan Ivić, Perak, Žeravica, Horvat. (Vinko, Ivan Đambić, Andrija Ivić, Emanuel Đambić, Delić, Igor Mandić, Veselinović).

Forkuševčani i Semeljčani odigrali su jednu tvrdu i ravnopravnu utakmicu u kojoj nije bilo pobjednika. U prvom poluvremenu najveći dio igre odvijao se na sredini terena tako da nije bilo previše prilika za gol što potvrđuje i rezultat. Obje su momčadi na odmor otišle bez pogodaka. U prvom napadu nastavka Hajduk je golom Lea Vinka došao u vodstvo.  Domaćini su u 55. minuti golom Silvija Vočaneca izjednačili rezultat na 1:1 što je bio i konačni rezultat utakmice.

                                                    NK Hajduk Široko Polje

                                             NK Jedinstvo Forkuševci

U izvođenju jedanaesteraca više koncentracije i umješnosti imali su nogometaši Hajduka. U njihovim redovima sigurni realizatori bili su: Antonio Paradžik, Tribuljak dok je Goran Matković pogodio stativu, a udarac Perkovića golman Mario Ivić je obranio.

U redovima Hajduka precizni su bili: Nikola Blažević, Pongračić, Andrija Ivići Veselinović, a golman Barić obranio je udarac Žeravice.

Tako je pobjednički pehar pripao nogometašima Hajduka iz Širkoga Polja, drugi su domaćini Jedinstvo, treće mjesto osvojila je Šokadija iz Starih Mikanovaca, a četvrti su bili nogometaši Poleta iz Semeljaca.

Na turniru su proglašeni i najbolji pojedinci. Najbolji igrač turnira je Ivo Drenjanac (Jedinstvo), najbolji strijelc Stipo Markić (Šokadija Stari Mikanovci), a najbolji golman Mario Ivić (Hajduk Širko Polje. Nagrade najboljima uručili su: Đurđa Kružić, Igor Gujaš i Josipa Rakitić (djeca poginulih branitelja).

ŠOKADIJA (SM) – POLET (S) 6:2 (3:1)

Forkuševci. Igralište: Bošinci. Sudac: Rajko Ač (Široko Polje). Pomoćnici: Ivan Kedveš (Osijek) i Igor Bošnjaković (Rothenburg). Strijelci: 0:1 Miro Vuksanović (7.), 1:1 Knežević (15.), 2:1 Milošević (32.), 3:1 Majhen (37.), 3:2 Mario Vuksanović (46.), 4:2 Šarić (65.), 5:2 Markić (72.), 6:2 Markić (81.).

ŠOKADIJA: Pavelka, Radočaj, Ramljak, Juroš, Belan, Knežević, Šarić, Ilić, Krznarić, Milošević, Markić. (Još su igrali: Majhen, Kretonić).

POLET: Pavlović, Cindrić, Deanković, Džanko, Šeparović, Mario Vuksanović, Džanija, Jelenić, Miro Vuksanović, Pilić, Gavran. (Još su igrali: Gradištanac, Doko, Paradžik).

                                NK Šokadija Stari Mikanovci

                                                     NK Polet Semeljci

Nogometaši Šokadije iz Starih Mikanovaca zasluženo su došli do pobjede koja im je osigurala treće mjesto. Iako su Semeljčani poveli već u sedmoj minuti utakmice golom Miro Vukasnovića, u 15. minuti Knežević je poravnao rezultat na 1:1 da bi Milođević u 33, a Majhen u 37. minuti Mikanovčanima donijeli vodstvo 3:1.

                                        Najbolj igrač – Ivo Drenjanac (Jedinstvo)

                                     Najbolji golman – Mario Ivić (Hajduk ŠP)

                                     Najbolji strijelac – Stipo Markić – Šokadija SM

Kao i u prvom poluvremenu, Semeljčani su prvi postigli pogodak i golom Marija Vuksanovića smanjili rezultat na 2:3. Međutim, Šarić u 63. povećava vodstvo Šokadije na 4:2, a u završnici susreta Stipo Markić postiže dva pogotka (72. i 81.) za konačnih 6:2. S ova dva potka Markić je postao i najbolji strijelac turnira.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here