Pobjednici Carp Cupa Jošava 2021. CT UR Karas Josipovac, najulov CT Kiko Domazet!

0
1039
  1. CROATIAN CARP CUP JOŠAVA 2021.

Nakon punih 72 sata lova završen je 22. Croatian Carp Cup Jošava 2021. koji je okupio 28 ekipa u borbi za prestižne nagrade koje je osigurao organizator natjecanja Zajednica športskih ribolovnih udruga Đakovo. Posljednje vaganje i konačni poredak bio je poznat u nedjelju u 12:00 sati kada je natjecateljski dio i završen.

Poslije toga u Ribičkom domu na Jošavi proglašeni su pobjednici. U pozdravnom govoru Zvonko Zorić, predsjednik ZŠRU Đakovo zahvalio se svim sudionicima na fer i korektnom natjecanju te zahvalio Gradu Đakovu kao glavnom pokrovitelju ovoga natjecanja. Ujedno Zorić je pozdravio i đakovačkoga gradonačelnika Marina Mandarića koji je u svojoj pozdravnoj riječi naglasio kako će se dogodine na jezero Jošava dolaziti asfaltiranom cestom što će biti još jedan pomak u razvoju turističkih potencijala ovoga jezera. Gradonačelnik Mandarić uručio je nagrade najboljim ekipama i pojedincima ovoga natjecanja.

         Nagrade su dodjelili: Zvonko Zorić (lijevo) i gradonalelnik Marin Mandarić (desno)

Dodjela nagrada započela je posebnim priznanjima najmlađim natjecateljima – trima djevojčicama koje su sudjelovanje u ovogodišnjem natjecanju. Riječ je o Nini Zorić (CT Carp Shop Borovik Điđo), Petri Milković (CT Šaran).

                                  Nagrade su primiili i najmlađi sudionici

Najviše uspjeha u lovu na šarana i amura imali su članovi Carp Teama UR Karas Josipovac u sastavu: Mari Komar i Dražen Kukučka. Prvaci su postali s ukupnim ulovom od 38,925 kg ribe. Njihov najveći ulov bio je šaran od 5,600 kg.

                           Pobjednici – CT UR Karas Punitovci

Drugoplasirani su članovi CT Šogori (Josip Kanisek i Daniel Mičan) s ulovom od 36,750 kg. Njihov najveći ulov bio je težak 7,400 kg.

 

                           Drugoplasirani – CT Šogori

Treće mjesto pripalo je CT UR Linjak s ulovom od 30,150 kg. Treće mjesto osvojili su Mihael Poljarević i Josip Ćano. Njihov najveći ulov bio je šaran od 4,550 kg.

                                   Treće mjesto – CT UR Linjak

Na četvrtom mjestu plasirao se CT Mišić u sastavu: Dario Mišić i Željko Jović s ulovom 29,150 kg.

Kao i svake godine organizator je pripremio i nagradu za najulov. Tek u nedjelju pred kraj natjecanja članovi CT Kiko Domazet ulovili su najvećega šarana od 7,475 kg čime su pretekli Carp Team Šaran koji je ulovio šarana od 7,400 kg.

                                      Najulov – CT Kiko Domazet

Ovogodišnje natjecanje bilo je puno zahtjevnije u odnosu na ostala jer su ovogodišnji ulovi daleko manji u odnosu na prijašnje. Ukupno 28 timova ulovilo je 375,610 kilograma ribe. Ulovljeno je ukupno 110 riba s prosjekom od 3,415 kg. Čak šest timova ostalo je bez ulova.

Zašto je to tako odgovor nam je dao predsjednik ZŠRU Đakovo Zvonko Zorić: „Činjenica je da vegetacija ove godine kasni dvadesetak dana i da riba u jezeru Jošava ima dosta prirodne hrane tako da je ribičima bilo jako teško pogoditi prave omjere hrane kako bi privukli ribu. Na natjecanju čak šest ekipa ostalo je bez ulova što potvrđuje ovu našu tezu. No, i u takvim okolnostima imamo one koji su bili najuspješniji i koji su pronašli načina kako doći do ulova. Upravo je čar ribolova u tome da se pokažu vještine i u ovako teškim okolnostima, zaključio je Zvonko Zorić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here