Druga đakovačka pobjeda za devetnaesto mjesto!

0
211

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

VALPOVKA – ĐAKOVO 1:2

(25:22; 24:26; 11:15)

U nedjelju 17, siječnja u zadarskoj dvorani Mocire odigrane su utakmice za plasman na ženskom juniorskom Prvenstvu Hrvatske u odbojci.

Đakovačke odbojkašice, nakon tri poraza i jedne pobjede, razigravale su protiv Valpovčanki za devetnaestu poziciju na prvenstvu.

                       Đakovačke odbojkašice ostvarile su dvije pobjede i tri poraza

U prvom setu vodila se izjednačena borba sve do rezultata 20:20. Tada su valpovačke igračice napravile mini seriju 3:0 i pobjegle na 23:20. Ipak s dva uzastopna poena Đakovčanke uspijevaju stići do 22:23, ali tada slijedi servis pogrješka i loš prijem servisa što je značilo i prvi set za Valpovčanke.

U drugom setu đakovačke su odbojkašice bolje krenule i povele 7:4 , ali protivnice uspijevaju uhvatiti priključak i izjednačiti na 8:8. Igračice trenera Barišića ponovo prave mini seriju i odlaze na 17:13 i tada se činilo da će mirno privesti set u svoju korist. Ali, borbene valpovačke igračice ponovo se vraćaju i dolaze do poravnanja 17:17, zatim 18:18, 19:19 i 20:20. Tada su se Đakovčanke pribrale i serijom 3:0 došle do 23:20. Ali, ni to nije bilo dovoljno jer su protivnice ponovo izjednačile rezultat na 24:24. As servis i odličan blok bili su dovoljni za đakovački set – 26:24.

U trećem setu Đakovčanke su pokazale psihičku stabilnost te su došle do velikoga vodstva 10:4. Valpovčane su uspjele smanjiti rezultat na 8:11, ali više od toga nije išlo. Đakovčanke su stigle do 15 poena i druge pobjede na prvenstvu. Za devetnaesto mjesto u konkurenciji 23 ekipe.

U poslijepodnevnom programu bit će odigrane i utakmice  za naslov prvaka. U finalu se nalaze odbojkašice HAOK Mladost i HAOK Rijeko CO. U borbi za treće mjesto nalaze se Split i Olimpik (sudionice grupe s Đakovčankama), a u borbi za peto mjesto snage će odmjeriti Osječanke i Kaštelanke.

Za ekipu Đakova nastupile su: Anela Gajić, Zdenka Babić, Dorotea Habijanec, Lucija Mrkić, Neva Bušić, Lucija Weh, Elena Vidović, Ana Zrakić, Lara Posavčević, Marija Tilman, Ana Tilman, Josipa Rotim. Treneri: Vjeko Barišić i Zvonimir Božić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here