U lutriji trećega seta Đakovčanke do prve pobjede protiv Gorice!

0
151

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ODBOJCI

ĐAKOVO – DUBROVNIK 0:2 (22:25; 15:25)

U borbi za pozicije od 17. do 23. mjesta sastale su se dvije podjednake ekipe u kojoj su Đakovčanke usudili bismo se reći, same sebe pobijedile.

U prvom setu igračice Vjeke Barišića odlično su otvorile meč vodstvom 3:1 i 5:3 da bi se izjednačena borba vodila do rezultata 7:7. Nakon toga đakovačke odbojkašice odigrale su svoje najbolje minute i serijom 5:1 došle do vodstva 13:8. Tada se činilo da će prvi set otići na njihovu stranu jer su kontrolirale tijek utakmice imale komotno vodstvo 17:13 i 19:15. Dubrovkinje smanjuju zaostatak na 17:19, a tada đakovački trener Barišić uzima minutu odmora kako bi pripremio djevojke za završnicu seta. Đakovačke odbojkašice dolaze do „vrata raja“ i vodstva 22:18. I tada je neshvatljivo što se događalo u glavama igračica jer do kraja seta nisu osvojile niti jedan bod, a Dubrovkinje su serijom 7:0 došle do prvoga seta. Đakovčankama nije pomogla niti još jedna minuta odmora koju je trener iskoristio ne bi li probudi svoje igračice. No, ništa nije uspjela i igračice Dubrovnika dobile su set rezultatom 25:22.

U drugom setu, vidno pod dojmom gubitka prvoga seta, igra đakovačkih odbojkašica se raspala tako da su Dubrovkinje povele s 5:2 i do kraja seta mirno privele utakmicu kraju. Doduše, đakovačke su odbojkašice bile ravnopravne do rezultata 7:7, a tada Đakovčanke više nisu mogle probiti čvrsti blok, uslijedio je slab prijem servisa i sve je bilo jasno. Drugi set pripao je odbojkašicama Dubrovnika koje su s dvije pobjede u grupi osigurale borbu za 17. mjesto.

GORICA – ĐAKOVO 1:2 (25:23; 16:25: 12:15)

Teško je bilo motivirati djevojke koje su samo dva sata ranije izgubile utakmicu protiv Dubrovkinja, ali treneri Barišić i Božić uspjeli su uvjeriti svoje igračice da protiv Gorice mogu doći do pobjede. U prvom setu vodila se ravnopravna borba za svaki poen s time što su Gorićanke u završnici prvoga seta uspjele doći do vodstva 22:18 zatim i do 24:20, ali su Đakovčanke borbenom igrom stigle nadomak izjednačenja. Smanjile su protivničko vodstvo na 24:23, ali nakon minute odmora odbojkašice iz Gorice uspjele su stići do vodstva 1:0.

U drugom setu đakovačke su odbojakšice odigrale možda i najbolji set na turniru. Uvjerljivo su ga dobile rezultatom 25:16. U lutriji trećega seta kod rezultata 12:10 za Goricu, Đakovčanke su napravile veliki preokret: serijom 5:0 došle su do konačne pobjede koja im osigurava sutrašnji nastup za 19. mjesto. Protivnice će im biti ekipa Valpovke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here