Protiv Marsonije potvrda da zaslužujemo vrh tablice!

0
513

POST FESTUM: LJUBAN IVIĆ O VELIKOJ POBJEDI PROTIV MARSONIJE

Znamenita uzrečica vezana uz rođenje Doca Holidaya legendarne ličnosti Divljega Zapada: Došao je tiho i ušao u legendu, mogla bi se primijeniti i na Ljubana Ivića, veznjaka Đakovo Croatije koji je postao jedan od ključnih igrača đakovačkoga trećeligaša U pobjedu protiv Marsonije ugradio je 65 minuta, po svima, odlične igre. To je bio povod da čujemo njegovo viđenje subotnjega derbija.

DS Tek u 13. kolu, nogometaši Marsonije doživjeli su prvi prvenstveni poraz. Taj im je poraz nanijela vaša momčad. Iskreno, da vam je netko prije utakmice ponudio jedan bod, biste li prihvatili?

  • Moje mišljenje je da naša momčad ne treba prihvatiti bod niti protiv jedne momčadi u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi, posebice ne na domaćem terenu. Isto vrijedi čak i za Marsoniju koja je stvarno jaka momčad s 10 pobjeda za redom.

DS Prema vašem mišljenju, što je bio ključ vaše pobjede?

  • Ključ je svake pobjede timski rad koji je protiv Marsonije stvarno bio na visokoj razini. Naravno, i širina kadra koju smo dobili novim igračima znatno je pripomogla.

DS Kada ste Ljulj i vi zamijenjeni, igra Đakovo Croatije prešla je u defanzivu. Mnogi navijači detektirali su problem u đakovačkoj igri kada ste vi zamijenjeni. Što je bio razlog vaše izmjene?

  • Ljulj je stvarno odigrao odličnu utakmicu i vjerujem da će taj dečko, koji ima samo 17 godina, biti nositelj igre HNK Đakovo Croatije idućih godina. Što se tiče moje izmjene, razlog je svakako opravdan. Fizički nisam spreman za svih 90 minuta utakmice, pogotovo u fizički zahtjevnoj utakmici kao što je bila ova. Mojoj lošijoj fizičkoj spremi pridonijela su i dva tjedna samoizolacije zbog korona virusa, tako da je trenerova odluka sasvim logična.

DS Relativno ste kratko član HNK Đakovo Croatije, ali postali ste jedan od ključnih igrača o kojemu ovisi kreacija igre. Kako prosuđujete mogućnosti u nastavku prvenstva?

  • Da, kratko sam član momčadi, ali ove dečke poznajem dugi niz godina. Drago mi je da napokon vodimo Đakovo Croatiju na mjesto koje joj pripada, a to je sam vrh tablice. Uz sve probleme koje smo imali tijekom priprema i ovoga dijela sezone, u samom smo vrhu i mislim kako to mjesto u potpunosti zaslužujemo. U nastavku sezone idemo uzeti što više bodova i nastaviti s dobrim rezultatima.

DS Prije ključnih utakmica bili ste u izolaciji. Kakav je to osjećaj?

  • Kao što sam već spomenuo, samoizolacija znatno je utjecala na moju fizičku spremu i teško je ući u ritam nakon dva tjedna bez treninga. Ipak, cilj je dati sve od sebe pa makar to bilo i 65 minuta kao na ovoj utakmici. Naravno, svaki igrač želi odigrati što više, ali na treneru je da odluči tko može pružiti najviše u određenome trenutku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here