Ilinčić novi golman Zrinskoga, nakon šest godina Bagarić napustio klub!

0
591

ZAVRŠEN PRIJELAZNI ROK U ZRINSKOME

Istekom roka prijelaznoga roka za nogometaše u Republici Hrvatskoj jako je zanimljivo bilo posljednjega dana kada su se događali transferi u Trećoj nogometnoj ligi Istok. U Zrinskom su zaključili dva transfera: jedan dolazni i jedan izlazni.

Nikola Ilančić iz BSK-a u ZRinski!

Pomalo neočekivano stigla je vijest da je u redove Zrinskoga došao golman Nikola Ilinčić, dugogodišnji vratar drugoligaša BSK-a iz Bijeloga Brda. Rođen je 8. listopada 1994. godine, a nogometnu karijeru započeo je 2005. godine u NK Radnički iz Dalja gdje ostaje do 2008. Nakon toga, sportski put vodi ga u BSK iz Bijeloga Brda gdje se zadržao jednu godinu (2008.-2009.) da bi zatim otišao u Vuteks-Slogu (2009.-2011.). Nakon dvije sezone ponovo se 2011. godine vraća u BSK iz Bijeloga Brda gdje se zadržao sve do listopada ove godine. U tom periodu punih osam godina bio je kapetan BSK-a, a s ovim klubom ostvario je i najveći uspjeh – ulazak u Drugu hrvatsku nogometnu ligu. Od listopada 2020. Nikola Ilinčić postao je član NK Zrinski.

Nakon šest godina Bagarić napustio Zrinski!

Nakon punih pet godina klub je napustio Mislav Bagarić, vezni igrač koji je sudjelovao u gotovo svim uspjesima jurjevskoga kluba. Bagarić je nastupao za Zrinski dok su bili u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci kada su prije tri godine Jurjevčani ušli u Treću hrvatsku nogometnu ligu Istok. Uz kapetana Majdiša bio je jedan od ključnih igrača u postavama svih trenera koji su dolazili u Zrinski.

Iako po vokaciji vezni igrač često se znao upisivati i u liste strijelaca. Borben, pouzdan i već šest sezona odan jurjevskome klubu. Na upit zašto je došlo do razlaza sa Zrinskim Bagarić je kratko komentirao: „Ovo je šesta sezona kako sam u Jurjevcu. Prošao sam igranje i u međužupanijskoj i trećoj ligi, treniralo me je dosta trenera kojima se ovaj puta zahvaljujem na svemu onome što su mi omogućili. Isto tako zahvaljujem se u ljudima koji vode Zrinski jer biti šest godina u jednom te istom klubu znak je međusobnom uvažavanja. Jednostavno, osjetio sam svojevrsno zasićenje i mislim da je i za mene i klub najbolje odmoriti se međusobno. Vjerujem da će odlazak u Bedem i mene motivirati da se dokažem u novoj sredini i potvrdim svoje nogometne vrijednosti. Obećao sam da je ovo samo privremeni odlazak i siguran sam da ću se u Zrinski vratiti jer tamo sam proveo najljepše nogometne godine. Želim nove sportske izazove i dokazivanje, a to u ovom trenutku u Zrinskome nije bilo moguće. Još jednom hvala svim ljudima u klubu za sve što su mi pružili, a ja im poručujem: „Doviđenja.“

Nogometna karijera Mislava Bagarića započela je 2007. godine u pionirima tadašnje Croatije, da bi u sezoni 2012./13. otišao u NK Osijek. Nakon godinu dana Bagarić se vraća u HNK Đakovo Croatia da bi sezonu 2013./14. proveo u NK Torpedo iz Kuševca. Od 2015. godine Mislav Bagarić član je NK Zrinski Jurjevac, sve do listopada ove godine kada je otišao u Bedem iz Ivankova.

Iz uprave kluba stiglo je kratko priopćenje: „Ovim putem zahvaljujemo se Mislavu Bagariću za sve ono što je dao Nogometnom klubu Zrinski s kojim je sudjelovao i najvećim uspjesima kluba – ulazak u Treću HNL Istok. Želimo mu puno uspjeha u nogometnoj, ali u životnoj karijeri te se nadamo da će u dogledno vrijeme ponovo obući bijelo-plavi Zrinski dres. Sretno, Bager!“

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here